2017

Reportage 2017

Presentation om Bkff:s nya ordförande.

 

Jag heter Maria Wieslander och valdes i år till ny ordförande efter att Lisbeth Lindberg som troget suttit på posten i hela 25 år valde att avgå.  Jag är 33 år gammal och bor i Kalvsvik med min familj som består av en man, en son på 9 år och tvillingflickor på 7 år.

Det jag sysselsätter mig med på dagarna är hästarna & de andra djuren på gården, konsthantverk och lite grönskötsel på makens jobb. För några år sedan så va vi nästan helt självförsörjande av vad gården gav men sista året så har det blivit mer fokus på hästarna i stället. Just nu i skrivandets stund så har jag 7 egna hästar varav 4 fjordingar, 1 ponny inackoderad och 2 halvblod på inridning. Hästar har varit mitt stora intresse hela livet men jag köpte inte min första fjording förrän 2010 vilket va Lizzy  då 3 år gammal. Vi startade vår första bruksridningstävling 2011 och vi kom på en oväntad 2:a plats sen dess har jag försökt tävla i det mesta jag kan hitta men bruksridning är det vi är bäst på med både SM-vinst och NM-vinst i bagaget. NM:et vann jag med Caxe som 4:åring, köpte honom hösten innan som ersättare till Lizzy som va dräktig, tanken va att jag skulle sålt honom när Lizzy fölat men han går kvar fortfarande. Jag är en person med många projekt på gång  samtidigt men är kanske inte den mest strukturerade så är ju skönt att veta att man får god hjälp av fd ordförande och dom andra i styrelsen om det behövs.  Tack för ordet.

Med vänlig hälsning// Maria Wieslander


Utflykt till Flogmyra den 29/4!


Lördagen den 29/4 var vi ett glatt gäng som var inbjudna till Lena Perssons mamma i Flogmyra. Hästar och ryttare denna dag var: Lena Persson på Mozart, Lena Rolfsson på Locka, Maria Wieslander på Lizzie, Gisela Persson på Vackra och jag, Johanna Olsson, på Giselas Zaga.


Vi gav oss av vid halv nio på morgonen och började med att fika när vi kom fram till Lenas mamma Ulla-Britt. Jag, som är ny i fjord- och hästvärlden, fick lära mig mycket nytt vid fikabordet!


Efter god fika bar det av och vi hade tur med vädret: lite sol och inget regn, till en början iallafall. Vi red en tur på två och en halv timme som gick över stock och sten på slingrande skogsvägar och till och med genom ett bostadsområde! Hästarna var pigga och fulla av energi och det blev både trav och galopp.


Efter ridturen möttes vi av Lenas man Bernt som stod med grillen klar! Det smakade gott med varm korv för alla var vi lite frusna efter regnet som föll under sista biten av turen.


Mätta och nöjda packade vi ihop och körde hemåt! Stort tack till Lena för att jag fick följa med på denna roliga utflykt och tack Gisela för att jag fick låna fina Zaga.


Vid pennan

Johanna Olsson

(Fler bilder finns i albumet

Resa till Roskilde Dyrskye

Bilder från hurbertusjakten finns att se under fotoalbumet.