2016

Reportage 2016

Jag testar en ny funktion med att lägga in dokumenten direkt på hemsidan istället för att klippa och klistra in texten. Bilderna ser lite konstiga ut på sidan men om du trycker längst upp till höger på dokumentet (där det är en fyrkant och en pil) så kan du öppna det i ett nytt fönster då ser det bättre ut.


Testa och säg till om det inte funkar.

Fler blider från tantridlägret finns att se i fotoalbumet


Här kommer lite info från sommarens SM :)


Juf:s bruks-SM i Veddige gick av stapeln 16-17 juli. Jag tävlade i bruksridning med Lizzy e. Ronjas ben hur , det var en lagom svår bana och vi hamnade på 3:e plats.


Helgen efter var det dags för fjord-SM på fina godset karlslund i Örebro. Jag och Daniel åkte hemifrån kl 04.00 för att vara på plats i tid till veterinär-besiktningen som var på Tors morgon. Resan gick bra och både Caxe och Lizzy gick igenom besiktningen. Torsdagen hade vi bara invigningsceremonin och bangenomgång till brukskörningen på schemat så vi kunde i lugn och ro kolla på precisionskörningen som ser så himla roligt ut. Så roligt att det nu har inhandlats maratonvagn av äldre modell och sele, nu ska det börjas med precisionskörning oxå  ;)


Invigningen gick bra, länen red in i bokstavsordning så jag red in först i paraden ensam med bkffskylten ( hoppas på sällskap nästa år )

Senare va det dags för bangenomgång och kan säga att jag nästan ångrade att jag anmält mig, kändes väldigt svår men nån ska ju komma sist oxå ;)


Efter en natt i bilen så va det dags för brukskörningen att dra igång. Alla hade problem med vändning på sidoväg och många U:n blev det. Nervös och darrig som ett asplöv så blev det tillslut dags för oss att entra bruksbanan. Det började med serpentinerna som vi förvånansvärt klarade straffritt vilket bara var ett ekipage till som gjorde. Moment efter moment flöt på bättre än vad jag nånsin kunnat hoppas på och tillslut hamnade vi på en otrolig 4:e plats men tyvärr precis utanför placering. Blev mycket godis till duktiga Lizzy :)


På kvällen fick vi gå bruksridningsbanan och den gick i samma svåra anda som brukskörningsbanan. Fredag natt lyxade vi till det med att sova på hotell. Kl 10.15 var det dags för unghästchampionatet för 5-åringar  i dressyr som gick i LC:2. Varmt som tusan på framridningen,  som tur var så hölls dressyren i ridhuset som va hyfsat svalt. Caxe blev lite seg när vi red in på banan men skötte sig ändå bra och vi fick ihop 68% vilket är det bästa resultat vi fått.

Sen var det bråttom, direkt från dressyren till stallet för att fläta och tejpa upp svansen och vidare till bruksridningen. Caxe var anmäld i både SM-klass och unghäst-klassen. Allt förutom skritta över bommar gick bra, han gick t.o.m genom dammen utan nån tvekan och den ritten gav en silvermedalj i SM och guld i unghästchampionatet på 130 straff av 34 startande. Sen upp med Caxe till stallet och börja göra iordning Lizzy. Lizzy kändes lite nonchalant och självsäker så trodde inte att det skulle gå så bra men hon fick bara 2 straff mer än lillebrorsan så det räckte till en bronsmedalj, får nog lov att säga att Lizzy har en rätt hög lägstanivå ;)


Prisutdelningen blev lite rolig, Caxe fick komma in 3 gånger så blev många ärevarv , Daniel fick leda Lizzy på prisutdelningen.


Summa summarum så va det ett välordnat SM på fint ställe och med  trevliga människor och resultatmässigt så kunde det inte gått så jättemycket bättre. Nu satsar vi på att kvala till allrounden nästa år med båda pållarna :)


/ Maria W

_________________________________________________________


Träningsdagen i Barset


Så var det dags för träningsdag hos Lena i Barset. Den 10 april möttes

6 ryttare upp som drillades av Carina Eckerbom ;-) och vi andra var ju publik!!

Och vi hade vädergudarna med oss det var bara när dom två sista skulle rida som vi började frysa lite men då kunde vi springa bort och värma oss vid grillen, för där stod Lenas man Bernt och förbereder middagen till oss :-)


Först ut var Hanna med sin islänning Run.

Sen kom Sara med Zaga.

Som nr tre var det Elisabeth med Lissi.

Fyra var Malin med Brynolf.

Och femma var Lena och Locka.

Sist men Absolut inte minst var "lilla" Grå och Stephanie :-)


När vi kom på morgonen hade Lena ordnat fika med smarriga frallor, kaffe och givetvis en kaka!!! Ja jag älskar ju kakor så det är ju extra plus när det bjuds på det ;-)


När alla ridit hade Bernt o Lena fixat grillat och mums så gott det var.

Och så kom efterrätten Hannas goda kärleksmums :-) tur hon gjort många då jag var där ;-)


Nu ser vi fram emot nästa träningstillfälle då det är sååå mysigt att träffa alla dessa underbara hästar och ryttare/publik <3 


Vid pennan! Gisela Johansson_________________________________________________________


Fjordmänniskorna på Göteborg Horse Show 2016Sedan snart 1 år tillbaka hade vi biljetter och hotellövernattning bokad till årets final i Göteborg. Blev lite strul när dom ändrade tider för dressyren, som vi alla ville se men det gick att byta biljetter och vi fick behålla samma fina plats på rad 4 så man hade lite närkontakt.


Vi som skulle åka påbörjade vår resa från Barset kl 7.00 på långfredagens morgon. Det var Gunilla, Lena R, Renée och jag (Lena) som delade bil och så småningom hotellrum.

Under färden mot Göteborg skvallrades det om det mesta och när kaffetarmen skrek så stannade vi vid rastplats Torpasjön och intog en mastig fika med räkbaguetter och kanelbullar som min stallkompis Steffie fixat från sitt jobb.Mätta och belåtna fortsatte vi till vårt hotell i Mölndal, där vi fick checka in trots den tidiga timmen och lämna bilen för vidare färd med spårvagn.


Kring halv 11 anlände vi till mässan och kom in precis i en paus så vi fick kolla in lite av det stora utbudet av hästprylar först. Sedan såg vi en liten hoppklass innan dagens huvudnummer Grand Prix Dressyren började. Givetvis hoppades vi på svenskt när Tinne Wilhelmsson länge låg i ledningen men sen kom en stor nederlänsk häst med lika stor (lång) ryttare och knep 1:a platsen.


Efter klassens slut hade vi kvällen fri och återvände till hotellet för en stunds vila. På kvällen träffade vi en gammal bekant hemifrån som nu bor i Mölndal. Hon tog med oss till en jättemysig pastarestaurang som ligger mittemot Scandinavium, där tillbringade vi kvällen med god mat och dryck i glatt samspråk tills alla tävlingsryttare dök upp och vi kände det var dags att dra till hotellet.


Efter en rejäl frukost på hotellet var vi på plats i arenan strax efter kl 9 lördag morgon. På väg in i Scandinavium höll Lena och Gunilla på att bli översprungna av Rolf-Göran Bengtsson. Idag såg vi bara hoppning och alla roliga pausnummer bl.a. gymkhana och agility. En extra överraskning var ett dansnummer med sång, en hyllning till Göteborg Horse Show som firar 40 år.


Lena R o Gunilla var borta vid ATG montern och hälsade på Winnie, den lilla miniatyrmaskoten. Alla var vi nere och kollade SFFs monter och pratade lite fjordhäst, träffade en annan BKFF medlem där, min gamla jobbarkompis Barbro Winge. Renée hade tur och kom ner till paddocken lagom när Anders Eriksson tömkörde fjordingen som var på plats. Lena R och jag shoppade hejvilt in i det sista innan vi styrde färden hemåt.

Som vanligt hade vi tänkt stanna och äta på värdshuset Björkäng men vi var lite sena. Eftersom det var påskafton stängde dom kl 18.00 och vi kom bara 10 minuter innan så det blev ingen mat där. Styrde kosan mot Falkenberg och Mac Donalds, där vi stillade vår hunger och utvärderade vår resa tillsammans. Hemma igen vid halv 10 på kvällen, lagom att ta in hästarna o återgå till vanliga rutiner.


Skrivet av Lena Persson.


Bilder från Lena R
Bilder från Renée