2008

Reportage 2008

Tantridläger 15-17/8-08Tidigt på lördag morgon träffas Elisabeth och jag i stallet för att lasta Iso och Sari och styra mot Lönashult och årets tantridläger. Det är andra året i rad som jag är med och jag måste säga att det redan har blivit en höjdpunkt på året och redan nu bara några veckor efter, längtar jag till nästa års ridläger!


Efter ca 1 timmes bilfärd är vi fram hos Lisbeth, de andra lägerdeltagarna (som kom på fredagen) äter frukost när vi kommer, totalt är vi 8 tjejer som ska vara med i år, Lena, Karin, Lotta, Malin C, Matilda, jag,  Elisabeth och Malin. Vår tränare är som vanligt Eva.


Första ridlektionen börjar kl 9 och där ska Elisabeth och Isor vara med tillsammans med Matilda och hennes unghäst Ville. Solen börjar titta fram mellan molnen och vi andra som inte rider tittar på, det är lika roligt och lärorikt att titta på när de andra rider som det är att rida själv.


Andra lektionen är det Lena, Karin och Lottas tur att tränas av vår duktiga ridlärare Eva, hon har en bra förmåga att anpassa lektionen efter varje ryttare så att alla verkligen får jobba med det de behöver. Tredje och sista lektionen innan lunch är det Malin C, Malin på Grålle och jag och Sari som ska ut på banan och tränas.


Efter en timmes lektion är vi trötta, glada och hungriga och det är gott att sitta ute och äta lunchen samtidigt som vi pratar, mest om hästar förstås.


På eftermiddagen är det dags för hopplektioner. Eva anpassar lektionerna efter hur mycket och hur högt var och en vill hoppa. Vi övar bland annat mycket på att stå upp i fältsits, det känns i benen.


Dagen har varit fin och solen har titta fram så i ibland var det riktigt varmt. Kvällen är varm och skön så vi sitter ute och äter en god middag och dricker lite gott till och pratar mycket häst och lite annat också. När knotten och myggen blir för många flyttar vi in och fortsätter att prata. Eftersom det var länge sedan jag red så här mycket känner jag av muskler jag inte trodde fanns och innan jag går och lägger mig är jag övertygad om att jag inte kommer att kunna sitta i en sadel i morgon.


Men det har jag glömt nästa morgon, efter en rejäl frukost sitter jag i sadeln igen lika förväntansfull som dagen innan. Ett stilla och fint regn faller i stort sett hela dagen lite tråkigt men med regnjackan på går det bra. Även denna dag är det först dressyrlektion på förmiddagen och sedan hopplektion på eftermiddagen och vi fortsätter att träna på det vi har problem med och det vi vill finslipa lite.


Sent på söndag eftermiddag är så ridlägret slut för i år, vi säger hej då och sätter oss i bilen för att köra hem igen. Tack Lisbeth för att du ordnar detta roliga ridläger och ser till så att vi får så god mat. Jag kommer igen nästa år!


/Ulrika Kastell


Besök på Kry fjordhäststuteri den 12 juli 2008


På Lördagmorgonen startade vi (Elisabeth Svensson, Moa Rosvall och Ulrika Kastell) vår långa bilfärd mot Taleryd, som ligger cirka en mil från Tranås i norra Småland. Vi skulle besöka det stuteri där Elisabeth köpte Isodur Kry (e:Ismo Kry u:Muska 3145), vi skulle bland annat få träffa Iso´s mamma Muska.


När vi kommer fram tar Helena Kättström emot oss och bjuder på en mycket god Lasagne, mätta och belåtna ger vi oss ut i hagen för att hälsa på hästarna och ta ut dem på en liten tur i skogen.


Efter 7 timmars bilfärd var vi trötta på kvällen men det var roligt att besöka detta fina fjordhäststuteri och få titta på och prata om våra underbara fjordhästar!


//Ulrika